LightWeb

Om hundeskolen

Femund Jakt og fuglehundskole ble etablert i 1985. Fra 1995 har Knut Østmo drevet hundeskolen, med dressur, kursing av fuglehunder. Etter å ha leid av Engerdal fjellstyre de første årene, ble den kjøpt i jan 2003. Har etter snart 20 år i bransjen, og nærmere 1000 hunder til dressur, fått en erfaring som vi  ønsker å formidle videre til både gamle og nye hundeeiere. Vår spesialitet er hunder som står her over tid for dressur / trening. For mange kan det være et alternativ til vanlig kennel / hundehotell. Vi har en beliggenhet med fjellet rett utenom, som gjør at vi kan tilby alt en fuglehund trenger for å utvikle seg til en god jakt og / eller prøvehund.
Berit Riise har vært med siden 2003. Hun har i dag ansvaret for avesjons dressur på sau, føring av hund på prøver, og fjelltrening skjennerelt. På hundeskolen har det vært gordonsettere siden starten. Det er nå 4 stk hunder. Det er: Cinta 11 år. , Humla, som nå er 5 år.Sensi, som er etter Jch Cinta, og jch Taiko - 4 år. Alle er høyt premiert ( min 1 ak). Den siste er "vesle" Føyka som er etter njch femundhunds Prins, og Sensi. Hun er 1 år:)
Femund Jakt og fuglehundskole har gode fasiliteter for kurs, oppstalling og dressur av fuglehunder.

Beliggenhet: Femund hundeskole, finner du rett vest for sjøen Femunden, der den er på det tykkeste. Hundeskolen ligger i grenda Sømådalen, og lettest annkomst hit, er hvis du kommer sør fra: Kjør Elverum- via Trysil- følg dalføret oppover til du kommer til Drevsjø, fortsett derfra videre rett frem i mot Røros. Ca 45 km fra Drevsjø når du Sømådalen.

Nordfra: Via Røros- til Os, ta derfra av mot Drevsjø. Ca 5 mil er det fra krysset ved Os mot Drevsjø, til du når Sømådalen.

Vest fra: Kjør over til østerdalen, opp til Tolga, derfra skilting mot Drevsjø. Ca 5 mil fra Tolga så når du Sømådalen.

Hundeskole ligger 70 m nord for elva sømåa, langs etter riksveien. Det er skiltet. Se også kart på hovedside.


Overnatting :

Rønningen her ..oningen.no

Hunder for trening / dressur / oppstalling: Tar hele veien inn hunder for dressur / trening. Det er basisen i driften på hundeskolen. De er varierende lengde på oppholdene, avhengig av behovet. Mange velger også å sette bort hundene til trening som et alternativ til vanlig kennel(hundehotell). I kennelen på Femund hundeskole står det kunn stående fuglehunder(også bare oppstalling). Dette blir igjen hos enkelte kombinert med jaktprøvestarter( føring av hund på prøve). Dette skjer først når hunden er klar for det ....

Fra hundeoppholdsrom. Båser der det bor fra 1 til 3 hunder.

Fra vaskerom, med hundedusj, toalett.. Fra innvendig bås, med utgang til utvendig bås med vippeluke.

Utvendige båser ... I tilknyttning til store hundegårder, for lufting og aktivitet ...


Duetrening:
Dette har blitt en av våre spesialiteter som vi har meget gode erfaringer med. Denne formen for trening foregår kun sammen med instruktør.
Duetreningen vil alltid settes i sammenheng med grunndressur. Dette tilbudet blir nå ennå bedre med et større inngjerdet omeråde.


Rypetrening:
Vi har tilgang til gode fjellterreng som brukes til rypetrening og instruksjon.

Sollerøya:
Sollerøya er på mange måter vår spesialitet. Her har vi en unik mulighet til å trene på rype i et godt avgrenset område men høy rypetetthet. Sollerøya er ei øy midt i Femunden, den er ca fire kvadratkilometer stor og ideell for kontrollert trening på rype. All trening her foregår i kontrollerte former i regi av Femund Jakt og fuglehundskole.

Vårt tilbud går ellers på:

- Kursing / instruksjon / kenneltreff / valpesamlinger

- Fører din hund på prøve

- Sauedressur

- Kondisjonstrening

- apport

Nyhet: Er nå i gang med å gjerde inn et større område på baksiden av hundeskolen for helårs trening av hund. Det gjelder både for fugl, men også kondisjons trening.Med de forlengelsene av rypetreningen som vi har både på våren og ettersommeren ,så har vi et helårs tilbud som gjør at vi er i en særstilling for fuglehundtrening.


Klar for treningTypisk situasjon på øya. Stand i vannkanten...

   
Femund jakt og fuglehundskole

Adresse: N-2448 Sømådalen

Mobil: +47 958 20 330
Webebside: www.femundhund.com/
E-post: post@femundhund.com 
 
 

Tilbakemeldinger


Yr.no
GoogleMaps
© LightWeb